Stambyte för bostadsrättsföreningar

När det kommer till stambyte och badrumsrenovering är det avgörande att ha en pålitlig och erfaren partner vid sin sida. Svedbergs, med över 100 års erfarenhet och tradition inom badrumsinredning, är ett företag som kan erbjuda skräddarsydda lösningar och flexibilitet för bostadsrättsföreningar.

Expertens råd om stambyte

 

Vi har haft förmånen att intervjua Amandus Höök, en erfaren expert inom byggentreprenad. Med gedigen kunskap och expertis inom området bad- och stambyten, är Amandus för närvarande verksam hos Rotocon i Stenungsund, beläget några mil utanför Göteborg. Under vårt samtal berördes viktiga faktorer och fördelar i samband med stambyte samt hur samarbetet med Svedbergs kan bidra till ett framgångsrikt projekt.

"Svedbergs badrumsmöbler anses vara av högsta kvalitet till rätt pris. Denna kombination gör dem till ett attraktivt val för bostadsrättsföreningar som genomför stambyten."

- Amandus Höök, stambytesexpert hos Rotocon

Vanliga skäl till stambyte

De vanligaste skälen till att bostadsrättsföreningar beslutar sig för att genomföra stambyten är de återkommande problemen med stopp, läckage och vattenskador som orsakas av utslitna avlopp och vattenledningar, enligt Amandus Höök. Tyvärr tenderar besluten att fattas alltför sent, vilket leder till ännu större problem. 

 

Viktiga faktorer vid planering av stambyten

Amandus betonade att medlemmarnas godkännande är avgörande, och att en materialinventering av fastigheten bör utföras för att identifiera eventuellt farligt material (t.ex. förekomst av asbest). Det är även viktigt att överväga leveranstider för material, evakuering av boende under byggtiden, brandsäkerhet och omfattningen av arbetet, inklusive eventuell uppgradering av el, ventilation och värme.

 

Fördelar med stambyte

"Fastigheten blir säker, att förstörande problem elimineras och att fastigheten får minst 30 år till med säker drift. Ett framgångsrikt stambyte ökar värdet på fastigheten. Varje enskild lägenhet blir också mer värdefull." poängterar Amandus.

Innovativa trender inom stambyte

Amandus tipsar om prefabricerade kassetter med vägghängd wc-skål som en särskilt fördelaktig lösning ur flera aspekter, inklusive uppfyllandet av krav gällande ofrivillig uppvärmning, ljud, brand och säker vatten.

 

Hållbarhet vid stambyte

När det kommer till stambyten från ett hållbarhetsperspektiv framhåller Amandus vikten av att genomföra så mycket som möjligt i projektet. Han poängterar att det är vanligt att vissa väljer att inte byta ut värme- eller elsystemet, men påpekar att detta kan leda till extra kostnader i framtiden. Amandus understryker att ett långsiktigt tänk är avgörande för att skapa en hållbar lösning för fastigheten.

 

Misstag och fallgropar att undvika vid stambyte 

Vid diskussionen av vanliga misstag eller fallgropar som BRF:er bör undvika vid stambyten framhöll Amandus vikten av att vara medveten om förekomsten av asbest. Bostadsrättsföreningarna bör ta hänsyn till behovet av eventuell evakuering, särskilt för personer med funktionsnedsättning eller speciella behov. Han betonade även vikten av att ge medlemmarna grundlig information och att vara transparent genom hela processen.

Att samarbeta med Svedbergs vid stambyten

Svedbergs badrumsmöbler kan bidra till att skapa en lyxig och funktionell badrumsupplevelse för de boende, enligt Amandus Höök. Produkterna erbjuder både stil och funktionalitet, vilket är viktigt för att skapa en attraktiv miljö för BRF:er som genomför stambyten.

Svedbergs badrumsinredning utmärker sig genom sina särskilda egenskaper och designelement. "Möblerna anses vara av högsta kvalitet till rätt pris. Denna kombination gör dem till ett attraktivt val för bostadsrättsföreningar som genomför stambyten", tillägger Amandus.

Gemensamma projekt

Amandus nämner flera projekt där Svedbergs badrumsmöbler använts i samband med stambyten. Till exempel Göteborgshus 31 (484 lägenheter), Göteborgshus 40 (120 lägenheter), Brastad Berget (100 lägenheter) och Göteborgshus 20 (355 lägenheter). Svedbergs badrumsinredning har bidragit till att möta behoven hos dessa bostadsrättsföreningar och deras medlemmar genom att minimera reklamationer och erbjuda snabb service. "Dessutom har Svedbergs badrumsmöbler visat sig vara hållbara och tåliga, vilket är viktigt för att säkerställa långvarig användning och nöjdhet hos BRF:erna och deras medlemmar." säger Amandus avslutningsvis. 

Vårt löfte

 

Svensktillverkat
Vår produktion, från råmaterial till färdig produkt, sker hos oss i Dalstorp. Med allt i huset har vi full koll på hela värdekedjan och kan borga för hög kvalitet på våra produkter. Det är korta ledtider nära kunderna som gäller i vår tillverkning och vi är stolta över att kunna leverera ett komplett koncept för hela badrummet.

Fokus på kvalité
Vi skapar badrumsinredning som håller länge. Fabriken i Dalstorp är ISO-certifierad för både miljö och kvalitet enligt ISO 9001 och ISO 14001. I fabriken sker också ett systematiskt arbete för att säkerställa att produkterna framställs så resurseffektivt, miljö- och klimatsmart som möjligt.

Garanti fram till 2043
Vi har designat och tillverkat möbler för hemmets mest utsatta miljö sedan 1962. De tål att användas flera gånger om varje dag. Svedbergs är ett tryggt val i vått och torrt. Vi erbjuder alltid 20 års garanti på våra möbler, duschar, duschkabiner och duschväggar. På våra handdukstorkar, badkar, blandare och wc gäller 5 års garanti.

Miljö & hållbarhet
Våra miljöutbildade medarbetare och miljöansvariga utvecklar ständigt Svedbergs alla processer för att minska vår miljöbelastning. Att vi arbetar aktivt med att registrera produkter i SundaHus, Byggvarubedömningen och Svanens Husproduktportal är ett bevis på att vi tar detta på allvar. 

Boka kostnadsfri rådgivning

Få professionell hjälp av våra badrumsexperter för din kommande badrumsrenovering. Boka ett kostnadsfritt möte och upplev skräddarsydda lösningar som är skapade specifikt för dina behov.

"Svedbergs kan erbjuda produkter av hög kvalitet och har lösningar på de flesta problem som kan uppstå vid stambyte."

- Niclas Ljungman, projektsäljare

Vi har haft förmånen att intervjua Niclas Ljungman, projektsäljare på Svedbergs, för att få insikt och expertis kring ämnet stambyte. 

 

Vilka faktorer och egenskaper anser du vara viktiga när man väljer badrumsmöbler för ett stambyte i en BRF?
- Först och främst ska man alltid tänka funktion. Därefter så är det ofta att man underskattar behovet av förvaring i sina badrum.

Vad kan Svedbergs erbjuda till bostadsrättsföreningar som ska genomföra ett stambyte?
- Då vi producerar våra möbler själva här i Sverige och Dalstorp så har vi väldigt god kontroll på hela värdekedjan. Svedbergs kan erbjuda produkter av hög kvalitet och har lösningar på dom flesta problemen som kan uppstå vid framförallt äldre föreningars planlösningar i badrummen. Som tex måttanpassningar vad gäller duschväggar och flera djup och bredder på möbler.  

Kan du ge exempel på referensprojekt där Svedbergs badrumsmöbler använts efter stambyten?
- Brf Kantarellen på Lidingö i Stockholm. 700 st lägenheter som renoverades under ca 3,5 år. Utmaningarna som alltid med stambyten är logistik och att säkerställa så att leveranser kommer i rätt tid och med rätt produkter så att entreprenören inte behöver stanna av i sitt arbete. I många stambyten bor fortfarande de boende kvar i sina lägenheter trots att arbeten pågår under flera veckor på plats. Vi hjälpte till med lägenhetsförpackning för att underlätta för entreprenören. Dom boende hade en satt standard av föreningen samt ett utbud av tillvalsprodukter så att boende kunde få till sitt badrum efter deras egna vision.

Stambyte

Referenser:

Svedbergs Projekt

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.