Miljömärkning

Naturen är ständigt närvarande i allt vi gör, Vi lever i den, använder material som den ger oss och inspireras av den. Med äktheten, det fina hantverket, miljömedvetenheten och omtanken om såväl medarbetare som kunder i ryggen låter vi naturen vara vår följeslagare. Den finns med oss hela vägen - i produktutvecklingen, produktionen och kommunikationen.

Miljömärkning

Säker Vatten

Vi har ett avtal med Säker Vatteninstallation. Det är ett regelverk som har tagits fram av VVS-branschen med syfte att minska risken för bland annat vattenskador. Branschreglerna ställer krav på både utförande VVS-företag och produkter.

Säker Vatten

CE

Självklart är våra produkter CE-godkända. CE-märkningen innebär att produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion, miljö och att en föreskriven kontrollprocedur har följts av tillverkaren.

CE

Basta

Vi uppfyller Bastas krav. Basta är branschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. Det ger fastighetsägare rätt verktyg för att bygga hållbart.

Basta

BVB

Våra produkter har granskats av Byggvarubedömningen som är en icke vinstdrivande förening. BVB gör bedömningar och tillhandahåller därefter information om hållbarhetsbedömda varor.

BVB

SundaHus

Vi erbjuder produkter som är bedömda av SundaHus. Det är ett oberoende företag som erbjuder fastighetsägare ett brett utbud av tjänster för medvetna materialval.

SundaHus

S-Märkt

Våra produkter är S-märkta. S-märket är en europeisk symbol för säkerhet. S-märkningen, som är frivillig, innebär att Intertek ETL SEMKO genom opartisk provning intygar att elektriska eller elektroniska produkter uppfyller gällande säkerhetskrav inom EU.

S-Märkt

Svanens husportal

För oss är det en självklarhet att du som bygger Svanenmärkt ska jobba med Svedbergs, därav finns våra produkter registrerade i Svanens Husproduktportal.

Upp till 20 års garanti

Våra produkter är tillverkade i hållbara och slitstarka material som garanterar en lång användning. Därför kan vi erbjuda upp till 20 års garanti på våra badrumsmöbler.

Svedbergs produktgarantier

Hållbart hela vägen

Hållbar design är ett av många sätt att minska vår miljöpåverkan. Ända sedan 1962 har vi tillverkat våra möbler i ett eget snickeri i den lilla svenska orten Dalstorp. Det gör att vi kan ta ansvar för att varje produkt är säker och håller högsta kvalitet. Vi kan även erbjuda individuella lösningar på kort tid. Att agera hållbart är något som genomsyrar allt vårt arbete. Det handlar om allt från att värna mänskliga rättigheter och antikorruption till arbetsförhållanden och anställningsvillkor. Oavsett om det är i Sverige, Europa eller hos en leverantör i en annan världsdel.

Svedbergs hållbarhetsarbete
Svedbergs Projekt

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.