Minska utsläpp av växthusgaser

Svedbergs strävar efter att minimera utsläppen av växthusgaser för att bekämpa klimatförändringarna. Vi utför inga egna transporter av gods utan anlitar externa transportörer och har tydlig kravställning mot våra transportleverantörer och deras miljöprofil.

Vi har nyligen implementerat bulktransporter för att öka fyllnadsgraden och samtidigt minskat mängden emballage. Vi strävar också att minska utsläppen från affärsresor genom att prioritera miljövänliga alternativ och digitala lösningar.

Minska utsläpp av växthusgaser

Transporter av produkter

För att säkerställa effektiva transporter arbetar Svedbergs med tydliga krav på våra transportleverantörer och deras miljöprofil. Vi erbjuder också bulkfrakter vilket minskar mängden emballage och ökar fyllnadsgraden. Bulkfrakter ger oss också möjlighet att erbjuda mer kundanpassade logistiklösningar.

Transporter av produkter

Klimatsmarta möten och resor

Svedbergs arbetar med att minska utsläppen från affärsresor genom att prioritera miljövänliga alternativ så som digitala möten och andra digitala lösningar. Vi har även installerat laddstolpar för elbilar utanför fabriken i Dalstorp.

Klimatsmarta möten och resor

Svedbergs hållbarhetsarbete

Vi på Svedbergs har hållit på med hållbarhetsarbete länge, riktigt länge då det börjar närma sig hundra år. Läs mer om vårat miljö- och hållbarhetsarbete

Svedbergs hållbarhetsarbete

Vårt val - fem fokusområden

Att skapa hållbara produkter som består år efter år är en självklarhet för oss på Svedbergs. Svedbergs hållbarhetsstrategi går under namnet "Vårt val" och innehåll fem fokusområden med tydligt uppsatta mål.

Svedbergs Projekt

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.