SNYGG OCH SMART FÖRVARING FRÅN SVEDBERGS

Förvaring går aldrig att få för mycket av. Och nu har det letat sig ända in i badrummen. Svedbergs har tagit fasta på det och gör en stor satsning på fler förvaringslösningar än någonsin. Praktiska och funktionella varianter som går hand i hand med det estetiska. Det är högt och lågt, brett och smalt, djupt och grunt, dolt och öppet, till och med gavlarna har de tagit tillvara. Allt bygger på en längtan efter struktur, helt enkelt lite ordning och reda.

Vitrindörr högskåp

– Alla talar om förvaring, det vi på Svedbergs pratar om är förvaring i hemmets kanske viktigaste rum; badrummet. Där är det nödvändigt att tänka lite smartare eftersom utrymmet ofta är begränsat, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Sedan länge har förvaringslösningar i sällskapsrum och i exklusiva kök varit vanliga. Det som hänt nu är att badrummet har blivit en förlängning av det övriga hemmet. Redan förra året fanns de där, de öppna och semiöppna förvaringshyllorna där det går att ställa sådant som man vill ska synas. Den exklusiva parfymflaskan, den lilla vasen med en färsk blomma eller doftpinnar. Svedbergs har tidigare lanserat flera nyheter som gjort valfriheten större och möjligheterna fler i badrummet. I år fortsätter den satsningen.

Fri förvaring högskåp

Ibland kan det vara svårt att se möjligheterna kring förvaring men Johan Körner har lösningen.

Vitt högskåp badrum

– När man planerar förvaring i badrummet kan det vara bra att tänka på några saker. Ett knep är att ta ett steg tillbaka och se vilka väggytor som är lediga. Ett grunt skåp brukar oftast få plats utan att vara i vägen. Utnyttja också höjden till taket genom ett högskåp istället för något mittemellan. Eller ytan över WC-stolen som sällan används. Ett annat bra ställe är under tvättstället, med en underdel förvandlar du luft till praktisk förvaring.

Det är inte bara i badrummen det sker förändringar, behovet av förvaring i tvättstugan är minst lika stort om inte större. Många kan lägga dagar på att jämföra priser och funktioner på tvättmaskiner och torktumlare när den kanske viktigaste ingrediensen för ett fungerande badrum är förvaringslösningar som frigör arbetsytor. Det handlar om att göra det både snyggt, praktiskt och lättarbetat. Och det bästa av allt, de smarta lösningarna behöver inte alltid kosta så mycket.

Förvaring till tvättstugan
Svedbergs Projekt

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.