Langfoss - Succén som har förfinats

Svedbergs har under åren förfinat sitt sortiment av duschar och nu fortsätter de sin resa. Utvecklingen inför 2022 omfattar såväl duschupplevelsen som formgivningen. Kortfattat kan deras framgång förklaras med att de vet vad en skön dusch innebär.

Langfoss hörndusch

– Många säger; jag ska bara ta en dusch. Eftersom vi i genomsnitt tillbringar två dygn under ett år i duschen kan det vara värt att tänka över sitt val av dusch en extra gång. Men också av en annan anledning. Med tanke på de övriga 363 dygnen man inte står i duschen finns det en poäng med att den också ska vara riktigt snygg, säger Johan Körner, designchef på Svedbergs.

Företaget från Dalstorp erbjuder idag måttanpassade lösningar men också olika varianter så att varje kund kan hitta just den dusch som passar henne eller honom. Och inte minst varje badrums förutsättningar. En av de stora nyheterna förra året var Langfoss som fick ett väldigt fint mottagande av kunderna enligt Johan.

Langfoss skärmvägg med hylla

– Det handlade mycket om den nytänkande formgivningen där Norges högsta vattenfall är inspirationskällan. Mycket glas har skapat en luftig och lite lyxig hotellkänsla. Och den vågformiga textilen bidrar till en ombonad upplevelse. Det finns bara två sätt att uppleva Langfoss. Antingen åker man dit, fem kilometer sydväst om byn Fjæra eller så öppnar man sin badrumsdörr, säger Johan och ler.

Stoltheten var stor när företaget fick den prestigefulla utmärkelsen Red Dot Award för Langfoss. Sedan dess har duscharna utvecklats ytterligare, detaljerna har finslipats och några nyheter har adderats. Johan understryker att förändringarna kan tyckas små men det är ofta i det lilla som storheten finns. I årets serie har den fasta skärmväggen i många varianter kompletterats med en dörr som alternativ. Designen är densamma där stora glaspartier skapar en luftig känsla. Tyget går att dra för dörren precis på samma sätt som för skärmväggen. Med dörren som ytterligare val finns nu ännu fler möjligheter att kombinera sin Langfoss.

Langfoss hörndusch med gardin

– Vi ställde oss också frågan om en dörr verkligen måste ha ett handtag. Istället valde vi en annan lösning och fräste ur ett hål i glaset och satte i en snygg aluminiumprofil. På så sätt skapades ett intressant designinslag som kittlar sinnet. Och fungerar utmärkt, precis som bra design ska.

Svedbergs Projekt

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.